İSTANBUL / PENDİK - Şehit Selçuk Beki Ortaokulu

Geçmişten Günümüze 50. Yıl Güzelyalı Ortaokulu

Okulumuz 1968 yılında Yalçın sokakta geçici bir binada on sekiz öğrenci ile eğitim ve öğretime başlamıştır. Bu geçici binada eğitim ve öğretim 1973 yılına kadar sürdürülmüştür.

1973 Yılında aşağıda resmi görülen 5 derslikli okul binamız yapılarak o güne kadar Güzelyalı Köyü İlkokulu olan adı 50.Yıl Güzelyalı İlkokulu Olarak değiştirilmiştir.

1973 yılında hizmete giren bu binada 1978 yılına kadar, 170 ile 200 öğrenci arasında değişen bir öğrenci mevcuduyla normal öğretim sürdürülmüştür.1978 yılında aynı binada ortaokulun eğitime başlamasıyla, normal öğretimden ikili öğretime geçilmiştir.

İlkokul ve ortaokul on iki yıl birlikte  bu binada eğitim öğretim çalışmalarını sürdürmüşlerdir. 1985 yılında ortaokulun başka bir binaya taşınması sonucunda bu binada sadece ilkokula dönük eğitim ve öğretim faaliyetleri devam etmiştir.

Ortaokulun taşınması her ne kadar hizmet alanını olumlu yönde etkilemişse de, çevredeki nüfusun artması öğrenci mevcutlarını  hızla artırmış, bunun sonucu olarak okuldaki derslik sayısı yetersiz kalmıştır. Bu nedenle mevcut 5 derslik sayısı salonun bölünerek 2 sınıf haline getirilmesiyle 7' ye çıkarılmıştır.

1995 yılında okul bahçesine bir prefabrik derslik yapılarak derslik sayısı  8' e, 1997 yılında bir  prefabrik derslik daha  ilave edilerek derslik sayısı  9' a çıkarılmıştır.

17 Ağustos 1999 depreminde okul binamızın hasar görmesi nedeniyle yıkım kararı alınmış, aynı yıl içinde mevcut bina yıkılarak yerine 8 derslikli prefabrik        bina inşa edilmiştir. Prefabrik dersliklerde yaklaşık 9 ay eğitim ve öğretim devam etmiştir.

1999 yılında yapımına başlanan yeni okul binamız 2000 yılının Eylül ayında eğitim ve öğretime başlamış,öğrenci sayısında azalma olmadığı için 1999 yılında yapılan pirefabrik derslikler 2006 yılı haziran ayına kadar kullanılmaya devam edilmiştir. 2006 Yılı haziran ayında pirefabrik derslikler yıkılarak ek bina yapımına başlanmış ve 8 ay gibi kısa bir süre içerisinde bitirilerek 2007 yılı şubat ayında eğitim öğretim hizmetine açılmıştır.

14 derslik ana binada, 8 derslik ek binada olmak üzere toplam 21 derslik, 1 Fen laboratuvarı,1 Bilgi Teknoloji Sınıfı, 1 ana sınıfı ve diğer idari birimlerin bulunduğu hizmet binalarımızda 1 Müdür, 1 Müdür Başyardımcısı 3 müdür yardımcısı, 49 öğretmen, 1 Memur,1 Kadrolu hizmetli, 6 sözleşmeli hizmetli, 1 Güvenlik görevlisi ,1775 öğrenci ile 39 şubede ikili öğretim yapmaktadır. Ayrıca 1 Derslik ve 2 anasınıfı  şubesinde 50 öğrenci de okul öncesi eğitimi almaktadır.

Okulumuz  mezun öğrencilerinden Selçuk BEKİ Jandarma uzman çavuş olarak görev yaparken 2016'da  şehit olmuş ve onun ismi 2018'de okulumuza verilmiştir. Şu an 15 derslik ve 470 öğrenci ile eğitime- öğretime devam etmektedir.

Yayın: 18.12.2012 - Güncelleme: 30.11.2022 13:52 - Görüntülenme: 3834